Zyban kopen

Zyban
Het medicijn Zyban laat je stoppen met roken, het is tenslotte niet makkelijk om uit jezelf te stoppen met roken. Roken behoort tot één van stevigste verslavingen waardoor het slagingspercentage zeer laag is. Zonder hulpmiddelen is dit nog geen 5% waardoor vele rokers gedurende hun leven vaak zonder succes meerdere pogingen hebben ondernomen. Gelukkig zijn er tegenwoordig meerdere hulpmiddelen op de markt die de kans op een succesvolle stoppoging flink vergroten. Via de drogist zijn nicotinevervangers te verkrijgen, vaak in de vorm van pleisters, tabletten of kauwgom. Via de arts en apotheker kan er echte medicatie op recept worden verkregen. De bekendste zijn Champix en Zyban. Deze laatste wordt hieronder verder bekeken.

Wat is Zyban

Zyban is een zogenaamde ontwenningsmiddel. Het middel zorgt ervoor dat de behoefte aan een sigaret sterk verminderd en de ontwenningsverschijnselen grotendeels verdwijnen. Dit gebeurd door de stof bupropion die zorgt dat er meer neurotransmitters in de hersenen vrijkomen. Er komt meer dopamine en noradrenaline in het lichaam wat ervoor zorgt dat de gebruiker zich, ondanks het stoppen, toch goed blijft voelen. Belangrijk is ook om te weten dat Zyban geen nicotine bevat waardoor de gebruiker volledig hiervan zal afkicken.

Hoe wordt Zyban gebruikt

Zyban is dus alleen via de huisarts op doktersrecept verkrijgbaar. Het zijn tabletten die in zijn geheel worden ingenomen. De eerste week mag je nog niet met roken stoppen. Dat klinkt misschien raar, echter de Zyban moet eerst in je lichaam een bepaalde waarde opbouwen, dat wordt de spiegel genoemd om zo werkelijk effectief te zijn. In de tweede week zal daadwerkelijk het roken worden gestopt.

De tabletten hebben een dosering van 150 milligram per tablet. De eerste zes dagen neem je 1 tablet per dag, daarna wordt de dosering verhoogt naar twee tabletten per dag waarbij er minstens 8 uur tussen de beide tabletten in moet zitten. De totale kuur duurt in totaal negen weken waarbij de trek in een sigaret volledig zal zijn verdwenen.

Bijwerkingen bij het gebruik van Zyban

Zoals bij alle antiafkickmedicatie heeft Zyban ook bijwerkingen. Het is goed om te weten de hoeveelheid bijwerkingen individueel sterk kan verschillen. Daar waar de ene persoon er veel last van heeft zal de ander er bijna niets van merken. Vaak zijn bijwerkingen van voorbijgaande aard waardoor na enkele dagen de klachten sterk zullen verminderen. Deze wetenschap kan helpen om dan toch de kuur voort te zetten. De genoemde bijwerkingen zijn:

  • Hoofdpijn
  • Misselijkheid
  • Concentratiestoornissen
  • Beven en zweten
  • Angst, neerslachtigheid of prikkelbaarheid
  • Slaapproblemen

Slaapproblemen kunnen worden voorkomen door de medicatie uiterlijk aan het einde van de middag in te nemen. Lees voor meer informatie altijd de bijsluiter. Als u bemerkt dat het concentratievermogen is verminderd dan wordt sterk afgeraden om een auto te besturen. Ook het gebruik van alcohol wordt afgeraden omdat dit de mate van bijwerkingen kan versterken.

Wanneer mag u geen Zyban gebruiken

Het feit dat Zyban alleen te koop is op doktersrecept  geeft al aan dat er zorgvuldig mee om moet worden gegaan. Het is een geneesmiddel en helaas is er wel een groep mensen voor wie dit middel niet geschikt is. Zwangere vrouwen mogen het middel helemaal niet gebruiken. Ook gebruikers van Mao remmers, een groep antidepressiva mogen Zyban vallen buiten de doelgroep. Ook gebruik van alcohol en kalmerende middelen, en hebben van ziekten als epilepsie of een eetstoornis, het hebben van een leverafwijking of een hersentumor, of overgevoeligheid voor de werkzame stof bupropion zijn allemaal redenen om niet met Zyban te starten. Uw huisarts zal u hier verder bij adviseren.

Hoeveel betaal ik voor Zyban?

Zyban kost €149 voor 60 tabletten. Dat lijkt een hoop geld en dat is het ook echter sommige ziektekostenverzekeraars betalen (een gedeelte van) de behandeling. Raadpleeg hiervoor uw eigen ziektekostenverzekering. En als het stoppen daadwerkelijk is gelukt, hoe snel zijn de kosten dan terugverdient als je de prijzen van sigaretten er tegenover zet. Die rekensom valt al heel snel in uw voordeel uit.

Online apotheekDoseringPrijs*
Bestel nu »150 mg 60 tabl.
€ 149.00 inclusief artsconsult.

* Prijs is inclusief consult met een online arts!

Onderzoek

Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat het maar liefst 60,3 % van de Zyban-slikkers lukte om te stoppen met roken. In combinatie met een nicotinepleister werd een nog beter resultaat behaald: 35,5 % had totaal geen behoefte meer aan een sigaret. Bovendien bleef de gewichtstoename beperkt: slechts 1,1 % tegen de 2,2 % die een placebo slikte. Pas na drie maanden is echt te zeggen dat u bent gestopt met roken, dan bent u uit de zogenaamde gevarenzone. Na een jaar is de kans dat u opnieuw gaat roken gedaald tot slechts 5 %.

Zyban kopen
3.3 (65%) 12 stem(men)